Uključi se besplatno i pronađi djevojku za sebe

Hrvatske sponzoruše

Hrvatske sponzoruše

Hrvatske sponzoruše – Damira intervju, 1 dio

Biti sponzoruša može zvučati jednostavno ako svakodnevno gledamo Hrvatske sponzoruše na društvenim događajima, raznim medijima i internet portalima. Mnogi će pomisliti kao ono samo se morate pojaviti i izgledati lijepo ali u stvarnosti, to je surov, natjecateljski svijet s visokim očekivanjima i napornim radom. Ipak, mnoge sponzoruše u Hrvatskoj i diljem svijeta odlučuju živjeti od toga. Razgovarala sma s dvije Hrvatske sponzoruše u vezi ovog fenomena današnjice.
Kad sam prvi put upoznala Damiru prije otprilike dvije godine, nisam se mogla načuditi njezinim torbama Gucci i Louis Vuitton, njezinim dijamantnim prstenovima i beskrajnim parima cipela vrijednih mjesec dana najma u Berlinu. Vozila je Smart i iznajmljivala prekrasan dvosobni stan u Zagrebu koji nije dijelila sa kolegicom studenticom, poput mnogih drugih koji se nazivaju sponzoruše. Damira je prije godinu dana došla iz Livna (BiH) i njezini roditelji nisu bili bogati. Nije imala sporedni posao. Nisam se dugo pitala o njezinom glamuroznom načinu života, jer se pokazalo da je razoružavajuće otvorena o svom donatoru. Zvao se Helmut, bogati njemački biznismen sa poslovima u Hrvatskoj i nekim drugim državama Zapadnog Balkana, kojeg je upoznala na internetskoj platformi za upoznavanje.
“Kad sam stigla u Zagreb, nisam imala mnogo novca. Roditelji mi pružaju veliku podršku, ali znala sam da mi ne mogu dati ono što mi je potrebno za život koji sam željela u Hrvatskoj”, objašnjava Damira, njene velike smeđe oči nalik na Bambi vrište na nevinost koju su njezine riječi odmah opovrgle. “Znam da sam prilično lijepa i znam da imam mozga. Jednom sam gledala neki dokumentarac o uspješnim sponzorušama i nekako mi se dojmio. Bila sam znatiželjna mogu li i ja nešto slično učiniti. Tako sam se prijavio na web stranicu za upoznavanje i u roku od nekoliko dana imala sam popunjen cijeli kalendar. ”
Ponekad je iznenađujuće koliko čovjek može biti zabrinut unatoč tome što je uspješan i bogat. Zbog toga sam se zapravo osjećala jako moćno – smije se Damira. Na njezinom je profilu navedeno da seks nije na stolu i da je u njemu radi iskustva, darova i dodatne gotovine. Navela je i svoje kvalifikacije, tjelesne mjere i napisala kratki esej o svojim budućim planovima signalizirajući bogatim muškarcima da je to djevojka koju treba odvesti na otmjene večere, domjenke i putovanja. “Najviše me iznenadila činjenica da u Zagrebu uopće postoji ovakav svijet! Poznavala sam barove, narkomane, mladost koja se borila, a onda sam odjednom bila pozvana na creme de la creme. U početku sam išla na sve sastanke samo da vidim što je tamo, a onda sam počela birati svoje muškarce. Većina ih je obično bila u gradu nekoliko dana između poslovnih putovanja. Ponekad bi me pozvali da ih pratim u inozemstvu. Ponekad bih odlazila, a ponekad bih to odbijala jer sam bio na sveučilištu. Ali nekako sam osjećala da bi putovanje moglo dovesti do očekivanja seksa. I nisam htjela imati seks s njima! ” kaže ona.

Hrvatske sponzoruše – Damira intervju, 2 dio

„Uvijek sam morala izgledati lijepo. Morala sam se sjetiti koji mi je od njih nabavio parfem, haljinu ili pribor i nositi ih na sastancima. Išla sam u teretanu 4 puta tjedno kako bih bila u dobroj formi, u frizerski salon, salon za nokte, depilaciju. to je zapravo težak posao! Znam da zvuči glupo, ali bilo je zamorno. ” Na kraju, nakon što je osam mjeseci žonglirala sa šest do sedam bogatih momaka, smanjila je broj na tri. „Mogla bih to lako održati i još uvijek zarađivati oko 2000 eura mjesečno od njih, ne uključujući darove. Svi su to bili mlađi od 60 godina, snažni, karizmatični i privlačni muškarci. Pa da, na kraju sam ipak spavala s njima. ”
Mnoge naše Hrvatske sponzoruše svoje mete traže na internet stranicama za upoznavanje i na tim web mjestima otvaraju svoje profile u namjeri da privuku nekog bogatog muškarca. Damira nije imala namjeru krenuti u vezu kad je upoznala Helmuta na Seeking aranžmanu. “Bio je jako uporan, pa sam popustila. I da budem iskrena, odnio me na prvom sastanku. Bio je nevjerojatan: pristojan, načitan i putovao je mnogo, govorio je par jezika. Sljedeće me večeri pozvao na veliki događaj u Split i uskoro je inzistirao da se sastajemo svaku večer kad je bio u gradu. ” Do kraja tog tjedna Helmut je jasno dao do znanja da želi ozbiljniju obvezu i ponudio se da iznajmi stan za Damiru i pokrije sve njezine troškove dodatnim dodatkom. “Sve što sam trebala učiniti za to je bilo biti tamo kad god je bio u Zagrebu, putovati s njim kad me je htio. I, naravno, seks. Spavala sam s njim prve noći i zapravo je bilo dobro. “ Dva tjedna kasnije Damira se preselila iz svog malog stana u stan iz snova. „Natjerao me da mu obećam da ću prestati viđati ostale momke, natjerao me da izbrišem profil i da će me stalno provjeravati. Ali bilo je u redu. Helmut je bio vrlo velikodušan. Podržavao je sve moje zahtjeve i uvijek se činio ponosnim što me ima na svojoj strani. Moram vidjeti i doživjeti mnoge stvari koje ne bih imala bez njega! ” Tako je trajalo pet mjeseci: Bila sam nekako sretna. sve dok nisam upoznala Marinka! ” Ono što je počelo kao spontani flert na zagrebačkom podiju pretvorilo se u pravu stvar. Suočena s izborom između dogovora s Helmutom i života s Marinkom, odlučila se za ovo drugo i prekinula s Helmutom, ostavivši iza sebe stan i sve lijepe darove. „Nisam očekivala da će se Helmut toliko naljutiti. Vikao je da će ubiti tog dječka i tražio da napustim stan do sljedećeg dana. Ne bih zamijenila svoju trenutnu sreću ni za što što se novcem može kupiti. Taj dio mog života Hrvatske sponzoruše je gotov. Sada sam sretna i tko zna, možda ću jednog dana i sama postati bogata“ – kaže kroz smijeh Damira.

Hrvatske sponzoruše – Mikan intervju

Damira je ostala u kontaktu s nekim bivšim poput Mikana, jednim od posljednja tri muškarca s kojima je hodala prije nego što je s Helmutom otišla ekskluzivno. “Zapravo sam još uvijek prijatelj sa Damirom. Ne mogu reći da ne sanjam da se ponovno viđam s njom, ali budući da to nije opcija, mi smo samo prijatelji. Ponekad odlazimo na kavu, ali ona je jasno dala do znanja da od mene više ne želi darove ni novac”, objašnjava 45-godišnji poduzetnik iz Zagreba. “Mislim da se nema čega sramiti. Djevojke poput nje koje naši ljudi nazivaju Hrvatske sponzoruše ja osobno cijenim tako da nikoga neću razočarati ili iznevjeriti. Povrijedio sam mnoge žene u mladosti samo zato što ih nisam mogao staviti na prvo mjesto. Uz sva putovanja i stres koji moj posao zahtijeva, često samo želim imati dobru večeru ili spoj radi nekog događaja, nekoga tko je lijep i inteligentan i može me odvratiti od svakodnevnog života. Očekujem samo da će moja pratilja biti dobro društvo. ”
Za Mikana su Hrvatske sponzoruše čist slučaj ugovornog posla. „Žene su u potrazi za imoćnim muškarcima, žele novac, muškarci znaju što dobivaju, a što ne. To je posao. I dobar sam u poslu ali užasan u ljubavi”, kroz smijeh mi kaže Mikan. Osvrćući se na svoje iskustvo, Damira vidi određeni stupanj osnaživanja. “Sigurno ne mislim da sam bila loša pratilja nekom od mojih bivših ili da sam bila ikada seksualno iskorištena. Zapravo sam se osjećala kao da sam bila šef. ”
U međuvremenu, na Hrvatskoj tzv. ljubavnoj sceni sve je više bogatih homoseksualaca i starijih žena. Luka, 23-godišnji Zagrebčanin – plavušan, visok, zgodan i samouvjeren – hoda s oboje. „Ali samo s preko 45 jer više daju”, brzo pojašnjava ovaj student mode. “Bavim se manekenstvom i DJ-enjem, ali ne zarađujem mnogo i ove aktivnosti mi dobro dođu da poboljšam kvalitetu svog života. Volim zabavu i volim lijepe stvari. Lukin prvi partner homoseksualac bio je promašaj. „Upoznao sam tog starijeg momka prije tri godine i on mi je nabavio lijepe stvari, bio je stvarno velikodušan, ali nisam ga volio tu*ati. “ Kad su raskinuli, Luka se okrenuo Seeking aranžmanima. „To mi daje priliku da postavim svoja pravila. Ne moram spavati ni s kim ako ne želim. I ne želim većinu vremena. Također preferiram gotovinu umjesto darova, pa i to jasno stavljam do znanja”, kaže veseli Zagrebčanin. Možete reći da radi i da ima dovoljno novca za kupnju dizajnerske odjeće ali je sam sebi napravio kaput, sa ponosom ističe. „Počeo sam samo s homoseksualcima, a onda sam shvatio da postoje i starije žene koje traže druženje. Stoga sam promijenio svoj status na stranici za upoznavanje, u „tražim starije muškarce i žene“. Luka objašnjava da su potonje uglavnom bogate udovice ili žene koje su muževi ostavili radi mlađe djevojke ili ih se vara i zanemaruje. “Usamljene su, žele da ih netko pohvali, da im obrati pažnju, da osjete da su važne. ”

Hrvatske sponzoruše – Luka intervju

Luki je drago pružiti sve gore navedeno, ali ne i seks. „Ja spavam s djevojkama, ali nikad nisam spavao ni sa jednom od svojih klijentica. Kod žena mi je važnija dob. Zato ih pratim u kazalište i operu, na večeru, na modne revije, u kupovinu, čak dođem i samo popričamo, ali najviše sam učinio poljubivši jednu od dama, koja me vrlo ljubazno zamolila da se osjeća poput lijepe žene. Nisam to mogao odbiti. ” Luka trenutno ima dvije klijentice i četiri klijenta. To znači da zarađuje kao muška sponzoruša tek toliko za ugodan dvosobni stan u Zagrebu, američki ormar ispunjen dizajnerskom odjećom i svaki dan jede vani. Ako bolje promislim i nije tako otrcan život za jednog studenta kao Hrvatske sponzoruše.
„Žene mi daju razne darove, čak i ako im kažem da to ne čine. Muškarci su različiti. Većinu vremena rade ono što im kažem. Mislio sam da će bogati homoseksualci biti vrlo zahtjevni i kontrolirani u ovakvoj situaciji, ali potpuno se osjećam kao da ih kontroliram jer sam mlad i u dobroj formi, a oni me jako žele. Jedan od mojih klijenata je oženjen muškarac. Njegova supruga nema pojma s kim se viđa. Znam da čak nisam ni njegov jedini alfa mužijak. Drugi tip uopće ne želi seks, samo se želi držati za ruke i šetati. Ljudske potrebe su toliko različite i rado im udovoljavam. ”
Upitala sam ga s obzirom na to što radi da spada u kategoriju muške Hrvatske sponzoruše, nedostaje li mu ponekad prava, romantična veza? „To bi mi samo zakompliciralo život. Ovo je jednostavno, a opet zabavno. Mlad sam, slobodan sam i živim u doba u kojem je sve moguće. Tko zna, možda ću pronaći nekoga kroz ovo što trenutno radim, nekoga tko će pokrenuti moju karijeru i pomoći mi u pokretanju vlastite linije odjeće. ”
Kao što znamo da su vremena svuda teška, pa i Hrvatska nije mimo svega i možemo reći da su vremena takva kakva su uvijek i bila. Neki od nas uspješno zaobilaze teška vremena i budimo iskreni da pronalaze genijalnije načine da ne urone u taj lonac teškog vremena. U ljudskoj je prirodi da ljudi upotrijebe sve svoje talente u potrazi za bogatstvom, koriste sve što je potrebno i osvoje plijen. To vrijedi i za žene i za muškarce. Drugim riječima, u Hrvatskoj sada rade i muške sponzoruše. Možda poznajete nekoga ili ste čak s njim u vezi. Neki od njih možda su prevaranti, poput švicarskog investicijskog bankara Helga Sgarbija, koji je zaveo nasljednicu BMW -a i najbogatiju ženu Njemačke Susanne Klatten, a zatim je ucijenio. Nekolicina bi mogla biti klaunovi poput 62-godišnjeg Alfonsa Dieza i 87-godišnje vojvotkinje od Albe (trenutno vrijedi između 800 i 5 milijardi dolara). Ali većina njih su samo obični muškarci, koji rade ono što su neki ljudi radili stoljećima. Mnogo je muškaraca koji traže takvu poziciju. Uostalom, bolje je nego raditi za život. Ima mnogo načina vratiti se uvijek na obični posao, ako ne upali biti muška sponzoruša.

Tagovi:

10 milijuna članova

10 milijuna članova iz cijeloga svijeta na najpoznatijoj stranici za upoznavanje. Pronađi ono što tražiš brzo, diskretno i sigurno. Pridruži se već danas.

 

Uključi se besplatno i pronađi djevojku za sebe