Uključi se besplatno i pronađi djevojku za sebe

Sponzoruše u Zagrebu

Sponzoruše u Zagrebu

Sponzoruše u Zagrebu – hronologija

Sponzoruša je netko tko uspostavlja odnos s nekim drugim isključivo u svrhu korištenja ili uzimanja novca i bogatstva te osobe. Sponzoruša nema iskrenu emocionalnu ili fizičku privlačnost prema svom partneru; nego im je cilj ući u odnos kako bi imali pristup bogatstvu svoje mete. To je priča stara koliko i vrijeme: mlada, lijepa žena upoznaje bogatog, starijeg muškarca. Iako svatko može biti sponzoruša, a dinamika spola i dobi može varirati, stereotipni odnos sponzoruša odnosi se na mladu ženu koja ide za starijim, bogatijim muškarcem. Iako takav par inzistira na tome da je njihova ljubav iskrena, te uvjeravaju druge tko će ih slušati – nemoguće je pobjeći od izražajnih pogleda i šaptavih optužbi koje sugeriraju da je u igri nešto zlokobnije, da žena u ovom scenariju ima za cilj više od puke romantike. Za mnoge će takav odnos vjerojatno izazvati pogrdan izraz: sponzoruša. Pejorativ se uglavnom koristi za ženu, te joj se pripisuje šesto čulo za identificiranje i izvlačenje gomile novca, luksuznih nekretnina i dizajnerskih darova od svojih partnera. Mnogim je muškarcima samo spominjanje sponzoruša dovoljno da potakne litaniju nepodržane i granične propagande mizoginista da izbace iz njihovih usta. Njihov strah da im atraktivne žene ne ukradu bogatstvo toliko je intenzivan da vrhunske agencije za sastanke nude usluge posebno osmišljene za uklanjanje potencijalnih pijavica. Kod nas u Hrvatskoj još uvijek nema sličnih agencija koje bi nudile svoje usluge ali činjenica je da sponzoruše u Zagrebu svake godine množe svoj broj. Negativna reputacija u Hrvatskoj povezana s sponzorušama dobro je uspostavljena, no je li i zaslužena? Iako je ideja o partnerstvu zasnovanom na ljubavi mogla biti izražena u dramama i pjesmama, takvi odnosi danas nisu baš uobičajeni, morat ćemo priznati. Prije 19. stoljeća brak se uglavnom tretirao kao transakcijski poslovni aranžman. Iako je u današnjem svijetu sponzoruša, izraz koji se najčešće povezuje sa ženama, konkretno u Hrvatskoj, tradicionalno su muškarci tražili obilne miraze nakon vjenčanja. Ovo je vidjelo kako su grupe muškaraca ciljale na kćeri bogatih obitelji kako bi učvrstili svoj društveni položaj.
Ovo nas dovodi do današnjeg razmišljanja, da li sponzoruše u Zagrebu, u našem glavnom gradu zaista postoje i egzistiraju po gore navedenim principima. Danas kada je ekonomska nesigurnost sve veća, a stope razvoda se kreću oko 30 posto, a između 30 i 60 posto svih oženjenih pojedinaca varat će barem jednom. Ideja da se odnosi trebaju temeljiti samo na trajnoj ljubavi i srodnim dušama je čudna, ako ne i naivna. Dakle, zašto bi traženje partnera s bogatstvom, statusom i moći zaslužilo takav prezir? Što nije u redu s udajom za nekoga tko može pružiti određenu razinu udobnosti i stabilnosti ne samo vama, već i vašoj djeci?
Danas mlade žene sve više donose svoje romantične odluke kao stvar ekonomije. Sve više mladih hrvatica se prijavljuje na internet stranice za upoznavanje kako bi postale sugar baby, danas moderan izraz za žene koje prave društvo bogatim muškarcima, a zauzvrat dobijaju razne pogodnosti, između ostalog i novac.

Sponzoruše u Zagrebu – biti sponzoruša

Ne volim kad muškarci, žene ili ljudi bilo kojeg spola ženu nazivaju sponzoruša. Termin je seksistički i nadasve sramoti žene koje žele biti s vrijednim i uspješnim partnerom. Da, postoje sponzoruše u Zagrebu koje bi radije izlazile s muškarcem s debelim novčanikom nego s muškarcem kojeg autentično vole. Po čemu se razlikuje takva žena od gomile momaka koji dosljedno biraju atraktivnu djevojku umjesto obične djevojke?
Mislite li da se svaki bogati hrvatski momak ili prototip bogataša s Pantovčaka koji ima nevjerojatno prekrasnu suprugu obješenu o njegovu ruku, da se doista oženio s njom samo zbog njene duboke inteligencije i impresivne duhovitosti? Čudno je to što nikada ne dovodimo u pitanje motive muškarca kada pođu za lijepom i atraktivnom djevojkom. Zapravo on je proslavljen zbog toga, jer tobože muškarci to rade.
“Da, brate! Seksi je! ” reći ćemo, s podrškom ga udariti šakom u ruku i bodriti. Mi nikad ne nazivamo muškarce “sponzorušama lijepih djevojaka”, zar ne?
Ipak, ako žena krene na nekom događaju ili u nekom zabavnom klubu za bogatim muškarcem, istog trenutka će biti označena kao sponzoruša. Naići će na šapate i more prljavih pogleda. Odjednom je žena koja “koristi muškarca zbog njegovog novca”.
“Ma dobro, svi znamo da voli ići za novcem! ” mnogi će mrmljati prigušenim tonovima istog trenutka kad mu se približi. Naša stranica je sprovela anketu i pitali smo zagrebčanke različitih dobnih skupina što misle za sponzoruše u Zagrebu i da li bi se udale za muškarca koji je manje bogat od njih samih, a kako bi razumjeli sklonosti žena. Evo što su rekli.
Tamara, 19
“Volim kreativne muškarce. Ako muškarac može učiniti nešto individualno za mene, sklona sam se zaljubiti u njega. Ne smeta mi izlaziti s muškarcima koji nisu tako snažni kao ja. Trenutno ne zarađujem vlastiti novac, ali kad to učinim, nikada mu neću suditi po tome koliko je bogat. Želim ovisiti o vlastitim financijama i imati svoju slobodu, a ne ovisiti o muškarcu. Ne mogu ni zamisliti da budem s nekim samo zbog njegova novca kako to danas rade mnoge djevojke u Zagrebu. ”
Marija, 55
“Nikad u životu nisam sam zaradila ni lipe. Udala sam se sa 18 godina i nikada me nisu naučili važnosti financijske neovisnosti kao što su to djevojke danas. Za mog oca bilo je važno da momak dolazi iz dobrostojeće obitelji. Moj je otac donio odluku da se udam nakon što je upoznao mog sadašnjeg muža. Upoznala sam ga i zaljubila se u njega jer je bio dobar prema meni. Dao mi je prostora za razgovor i bio pažljiv prema meni. I dalje bih voljela da sam financijski neovisna, ali ne sviđa mi se što ovisim o svom mužu. ”
Simona, 25
“U današnje vrijeme većina žena radi. Oni imaju svoje snove i ambicije. U zadnje vrijeme u Hrvatskoj žene postižu više od muškaraca. Pravo pitanje nije “Jesu li žene voljne izlaziti s muškarcima manje bogatim od njih”, nego mislim da je pravo pitanje “Jesu li muškarci spremni izlaziti sa ženama koje rade bolje od njih i zarađuju više. ”

Sponzoruše u Zagrebu – intervju

Tragom naše teme sponzoruše u Zagrebu, a nakon višednevne potrage uspjela sam pronaći našu djevojku iz Zagreba na jednoj popularnoj web stranici za upoznavanje i dogovoriti s njom razgovor u njenom stanu.
“Želim čovjeka koji može čvrsto stajati na vlastitim nogama. Koji će učiniti da se osjećam sigurnom kao iza kamenog zida”, kaže Olivera, koja se služi paralelnim jezikom sponzoruše (ono što ona misli je da želi muškarca s novcem). Obično Olivera ne bi ni pomišljala razgovarati sa mnom, jer je od onih djevojaka kojima je nemoguće pristupiti ali pristala je na razgovor nakon što sam joj rekla da pravim reportažu na temu „Kako se udati za milijunaša“. Mislila sam da će Oliveru biti teško natjerati da progovori, da će se stidjeti svog načina života, sponzoruše u Zagrebu. Upravo suprotno: ona jedva čeka reći čitaocima naše stranice, da je način sponzoruše postao jedan od omiljenih mitova u Hrvatskoj.
Olivera živi u malom, sjajnom novom stanu sa svojim nervoznim malim psom. Stan se nalazi na Markuševcu. Prvi put je u Zagreb došla iz Labina. Majka joj je bila frizerka. Olivera je završila istu školu za frizerku ali je majčin frizerski salon propao. Olivera je s dvadeset godina došla u Zagreb s gotovo ničim i počela kao plesačica u jednoj od kockarnica. Dobro je plesala, pa je tako upoznala i svog sugar daddy. Sada zarađuje sasvim dobro kao ljubavnica u Zagrebu: stan, 7. 000 kuna mjesečno, automobil i odmor u Turskoj ili Egiptu dva puta godišnje. Zauzvrat, sugar tata dobiva njezino gipko i preplanulo tijelo kad god poželi, danju ili noću, uvijek veselu i uvijek spremnu za njega.
“Trebali biste vidjeti oči djevojaka kod kuće u Labinu. Smrtonosno su ljubomorne”, kaže Olivera. “Oh, znači i akcenat ti se promijenio, sada govoriš kao Zagrebčanka”, kažu. Pa, baš me briga za njih što misle.. to me čini ponosnom. ”
Pitala sam je da li bi se ikada vratila u Labin? “Nikada. To bi značilo da nisam uspjela. ”
No, njezin joj je sugar daddy obećao novi automobil prije tri mjeseca, ali još uvijek nije isporučen i pomalo je zabrinuta da li će imati novi automobil.
“Sve što vidite u ovom stanu njegovo je. Ne posjedujem ništa ”, kaže Olivera, vireći u vlastiti stan kao da je to samo pozornica. Svjesna je da kada njenom sugar daddy dosadi biti s njom, ona će morati vani iz stana sa svojim malim psom i desetak haljina sa šljokicama. Zato Olivera traži novog sugar taticu sponzora.

Sponzoruše u Zagrebu – znakovi prepoznavanja

Složit ćete se da nije loše ako je djevojka zainteresovana za vašu finansijsku stabilnost. Takva djevojka koju nazivamo obična djevojka sigurno cijeni vaš trud i način kojim ste stekli prihode, međutim sponzoruša jedino vrednuje vaš debeli novčanik. Sponzoruše u Zagrebu na isti način tretiraju muškarce kao svoje mete i ako ste tankog novčanika vrlo brzo će to one utvrditi. Zasigurno ste na nekim događajima, koncertima ili drugim društvenim manifestacijama susreli mlade žene, djevojke sa gomilom šminke, skupocjenom odjećom i atraktivnim izgledom u cjelini.
Što se tiče spojeva sa takvim djevojkama, muškarci su u velikoj nedoumici. Žele ženu koja je lijepa, mršava, obrazovana, zaposlena. U prijevodu, muškarci vole ženu koja drži do sebe, nosi odgovarajuću odjeću, obuću, ima vremena za njih. Može li se takva žena zaista pronaći? Može, ali ponekad je u tome nešto više od ljubavi. Shodno istraživanjima koje smo uradili na teritoriji Hrvatske, u nastavku teksta ćemo vas upoznati kako da prepoznate konkretno sponzoruše u Zagrebu.

– Više voli blagdanske darove nego dijete za mršavljenje. Također je usredotočena na Valentinovo, 8 ožujak i svaki drugi blagdanski dan. Ako joj za svaki značajan i beznačajan blagdan treba poklon, ona je sponzoruša.
– Sređena je 24 sata dnevno. Kosa, šminka, nakit i usklađena odjeća uvijek su joj glavni fokus. Žene koje ne mogu raspustiti kosu i obući duks i majice do temelja su materijalističke.
– Slobodno vrijeme provodi sa prijateljicama igrajući bridž, tenis i sve ostale aktivnosti u ladanjskom klubu. Njeno slobodno vrijeme treba provoditi s vama, a ne sa svojim prijateljicama na mjestima “vidjeti i biti viđena”.
– Daje vam do znanja da je navikla trošiti na tretmane ljepote, izlaske u trgovačke centre, poklone za prijatelje i rodbinu. Ovo je samo uvod u ono što slijedi ako se uhvati u koštac s majčinom lodom.
– Lijepa je koliko može biti u boudoiru, zadovoljava svaku vašu potrebu ali u javnosti je šmrkljiva ako ne dobije ono što želi. Jednostavna logika nalaže da se takvo ponašanje neće poboljšati nakon što se uda i dobije ukošene pete.
– Uvijek vam govori o tome što je njezina prijateljica upravo dobila od muža – potpuno novu Chanelov torbicu, iznenađujuće putovanje ili novi automobil. Održavanje koraka s drugima skliska je staza koja ljude nikada ne čini sretnima.
– Pokušava vas uvjeriti da je ona odraz vašeg uspjeha. Što bolje izgleda, skuplja odjeća i nakit, to ćete kao biti uspješniji. Jasno je da joj je ovo tanko prikriven manevar da dobije više novca.
Imajte na umu da su ovo samo znakovi upozorenja. Obratite posebnu pozornost prije nego što sitni problemi postanu kršitelji dogovora. Bolje znati sada i preispitati vezu nego utonuti preduboko!

Tagovi:

10 milijuna članova

10 milijuna članova iz cijeloga svijeta na najpoznatijoj stranici za upoznavanje. Pronađi ono što tražiš brzo, diskretno i sigurno. Pridruži se već danas.

 

Uključi se besplatno i pronađi djevojku za sebe